BALACI, LUCESCU ȘI HAGI DISECĂ ÎN EXCLUSIVITATE ISTORICUL BARCELONA – PSG

BALACI, LUCESCU ȘI HAGI DISECĂ ÎN EXCLUSIVITATE ISTORICUL BARCELONA – PSG

Trei mari personaje ale fotbalului românesc comentează în exclusivitate calificarea dramatică a Barcelonei

  

 1. De ce a câştigat Barcelona cu un astfel de scor?

 2. De ce a pierdut Paris Saint – Germain? Ce ați fi făcut în locul lui Unai Emery?

 3. A fost penalty la golul de 5-1? Cât a contat?

ILIE BALACI: „Barcelona nu a aruncat cu mingile în careu, pentru că nu știe să facă asta”

 1. În opinia mea, Barcelona nu a făcut un meci extraordinar. Am citit despre repriza a doua formidabilă a lui Neymar, dar Neymar a apărut cu realizări în joc după minutul 70. Realizări extraordinare, e drept, dar abia atunci apare. Două motive sunt: faptul că nu s-au precipitat și șansa. Mă întrebi de ce nu s-a precipitat Barcelona când mai erau 7 minute sau 5 sau mai știu eu cât. Alții ar fi aruncat mingi în careu la fie ce-o fi. Barcelona nu a aruncat mingi la nimereală, pentru că nu știe să facă asta. Apoi a fost și șansa. Eu spun că ei la 3-1 nu mai credeau în calificare. La 4-1, nu mai vorbesc de 5-1, chiar că mai erau 2-3 minute, da!

 1. Știi cum e cu războiul și cu vitejii care se arată. Dar nu poți veni având 4-0 în tur și să joci cu Cavani în careu! Barcelona a jucat în 3-4-3, eu m-aș fi dus cu mijlocașii laterali în presing pe fundașii centrali. Culmea e că, având 4-0 în spinare, ei au jucat cu frică. Se întreabă mulți cum poți claca la asemenea nivel. Uite, înseamnă că nu au chiar un așa nivel pe care ni-l închipuim noi. Sau, mă rog, voi…

 1. Eu cred că a fost penalty. Cum să nu conteze? Enorm! Cum să nu crezi în calificare la 5-1, când eu cred că nu mai credeau la 3-1? Repet, uite că lumea îi vede ca pe niște zei, pe cei de la PSG, dar nu sunt zei. Când pierzi de la 4-0… Nu aș fi pierdut, ca jucător, niciodată o calificare de la scorul ăsta!

MIRCEA LUCESCU: ”A fost vorba de forța unei echipe care crede în ea mereu”

 

 1. Pentru că au jucători de o valoare foarte mare. Jucători care controlează mingea la câțiva centimetri distanță. E greu să joci împotriva lor. De peste un deceniu fac asta. Eu am jucat și i-am analizat. Când un fotbalist controlează mingea, iar mingea nu se dezlipește mai mult de 3-4-5 centimetri de gheata lui, e greu să-l contracarezi. La Șahtior am avut 2 astfel de jucători. E vorba de Jadson și de Teixeira. Revenind, succesul Barcelonei este succesul unei echipe care crede în ea.

 1. În primul rând, îți spun că în minutul 92 am mers la culcare. Eram sătul de circul lui Emery. Anul trecut l-am întâlnit cu Șahtior în semifinala Europa League. A avut o șansă permanentă. Prea mă deranja același circ! Cred că cei de la PSG au intrat convinși că nu pot pierde calificarea. O mare eroare pe care o face un antrenor. Și o echipă în aceeași măsură, dar jocul echipei poartă amprenta antrenorului pe care îl are. Cred că ei au încercat să joace la trecerea timpului, greșeală fatală în fața unei echipe cum e Barcelona!

 

 1. Nu a fost penalty. Dar e un moment într-un meci. Am pierdut atâtea meciuri într-un asemenea mod, dar alea au fost momente. Ceea ce s-a întâmplat aseară în minutele de final de la Barcelona, am revăzut azi de multe ori acele minute, nu știu dacă e vorba de șansă sau de neșansă. Sigur, șansa face parte din joc și din noi. Vorbim de șansă și de neșansă. Este o expresie, în latină, ”fortuna audaces iuvat”. Adică șansa îi ajută pe cei îndrăzneți. Bun, pe mine m-a părăsit de multe ori șansa. Dar au fost clipe, faze, nu mi s-a întâmplat să mă domine o echipă zeci de minute și să mă plâng că am pierdut. Barcelona a îndrăznit aseară tot timpul și a câștigat.

GHEORGHE HAGI: „Antrenorul lui PSG a pierdut meciul”

 1. Numai jucătorii de la Barcelona şi filosofia lor i-a făcut să creadă în calificare! Creativitatea și inteligența te fac să crezi că poți fi învingător! Să fii creativ, inteligent și imprevizibil! Im-pre-vi-zi-bil! Imprevizibil! De așta ești decar! Decarul face diferența! Un decar poate fi play-maker defensiv. Altul, între atac și mijloc, ăsta ar fi Messi, altul un decar care dă goluri. Neymar, poftim! Eu i-am avut anul trecut la Viitorul și pe Ianis, și pe Cernat, și pe Achim, și pe Tase… Și pe Răzvan Marin, care e , de fapt, un optar… Vă întrebați de ce am succes!

 1. Eu zic că antrenorul a pierdut meciul. Nu mă luați cu penalty-ul, că mai erau 7 minute… Un meci nu are 7 minute! Are 90! Sunt mii de situații în aceste 90 de minute. Primul care a greșit a fost antrenorul. Nu poți pierde calificarea după ce conduci cu 4-0!

 1. Nu știu, nu mă luați cu penalty-ul ăla! Rămâne că numai ei au crezut în calificare! Nimeni nu a crezut. Am crezut eu? Hai, băi, fiți serioși! Numai ei au crezut și numai ei erau în stare!

Share:

Comments (2)

 1. catenaccio

  09 Mar 2017 - 4:02 pm

  eu nu am inteles de ce a fost demis laurent blanc. emery nu a adus nimic in plus la paris sg

 2. Flaviu

  09 Mar 2017 - 8:49 pm

  Trei super-oameni de fotbal… Toate cele spuse de ei sunt de reținut … Si de învățat modul in care gândesc cei obisnuiti cu marea performanța … Iese in evidentă modul in care Nea Mircea își amintește de Emery , pentru ca e cheia acestei duble Barca-PSG.. Unay Emery are o abordare măruntă a jocului, o abordare de antrenor fricos.. Asta raportat binenteles la nivelul CL, optimi, meci cu Barca.. Nu la nivel de EL .. Per total, in ambele manse , asta cred ca a făcut diferența .. Frica PSG-ului fata de încrederea Barcei

Add your Comment

Despre mine

"Am devenit microbist cu acte într-o seară de noiembrie a anului 1979. Universitatea Craiova juca la Leeds, pe atunci mare forță a Angliei și a Europei. La Craiova, alb-albaștrii câștigaseră cu 2-0, goluri teribile, Balaci cu capul și o bombă a lui Irimescu, dar mulți spuneau că era insuficient. Aveam 10 ani și am luat de bună ceea ce ziceau oamenii mai mari: ne calcă-n picioare englejii, domne!"
Citeste mai mult

Invitatii lui Nanu