”DACĂ ERAM ÎN ȚARĂ, IEȘEAM ÎN PIAȚA VICTORIEI ÎN FIECARE ZI”
februarie 21, 2017

”DACĂ ERAM ÎN ȚARĂ, IEȘEAM ÎN PIAȚA VICTORIEI ÎN FIECARE ZI”

Anderlecht conduce pe Zenit cu 2-0. Alex Chipiciu e introdus pe teren. Un întreg stadion aplaudă apariția mijlocașului român. E clar, Chipiciu e foarte iubit la Bruxelles. Îl sun după meci. În telefon se aud chicotelile fetițelor sale. Stabilim un interviu în cantonamentul lui Anderlecht, a doua zi după meciul cu Zenit. Alex Chipciu apare alergând cu degetul pe displayul telefonului.

– Salut. Citești ceva de acasă?

– Da.

– Nu te supăra. Ce?

– Mă uit să văd tot ce s-a mai întâmplat. Cred că dacă eram în țară, aș fi mers în Piața Victoriei în fiecare zi.

– De ce?

– În semn de nemulțumire. Ca toți oamenii. Eu nu am votat niciodată. Dar aș fi mers la manifestații pentru că oamenii din clasa politică fac totul pentru ei și nimic pentru cei care i-au votat. Nu e normal asta. E prea multă ură în țară. Iar ei sunt responsabili pentru asta. Și în fotbal e valabil.

– Ce e valabil în fotbal, Alex?

– Atmosfera negativă. Uite, ne-am calificat la Campionatul European. Nu a fost un motiv de bucurie, toți au zis că ne-am calificat dintr-o grupă ușoară, din care s-ar fi calificat toți, și că în Franța nu vom face mare brânză.

– Dar ne-a bătut Albania…

– Anderlecht a bătut Zenit, deși rușii erau mari favoriți. Nu are legătură cu meciul nostru împotriva albanezilor, dar știi ce am văzut în ziua partidei de la Lyon?

– Ce?

– Mii de albanezi bântuiau orașul sărbătorind prezența echipei lor la Campionatul European. O fericire, pur și simplu. Nu sărbătoreau calificarea din grupă, nici victoria, nu aveau cum să știe, sărbătoreau prezența echipei lor la turneul final. Eu nu fac reproșuri, dar mi-aș fi dorit o asemenea atmosferă și în cazul echipei noastre.

Citește mâine:

 • De partea cui e Alex Chipciu în războiul Gigi Becali – Talpan
 • Ce l-a învățat primul lui antrenor de la Brăila
 • Cum vede returul cu Zenitul lui Mircea Lucescu

Share:

Comments (2)

 1. tudor

  21 Feb 2017 - 5:29 pm

  Respect, Chipciu!!
  Intotdeauna ,Chipciu a spus lucrurilor pe nume,intotdeauna interviurile lui au avut substanta! Dar..ca intotdeauna s-au gasit destui care sa-l critice,nu doar pentru jocul lui,ci si pentru parerile lui.Pentru mine ,cel putin,este un ROMAN adevarat,un OM care isi face meseria cu profesionalism.
  Felicitari,Alex ,pentru ceea ce ai facut pentru Steaua! Felicitari pentru ceea ce faci la Anderlecht!
  Felicitari,Daniel Nanu pentru acest interviu!

 2. ionuț garbaciu

  22 Feb 2017 - 7:52 am

  Interesant. Bravo, domnule Chipciu pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume!

Add your Comment

Despre mine

"Am devenit microbist cu acte într-o seară de noiembrie a anului 1979. Universitatea Craiova juca la Leeds, pe atunci mare forță a Angliei și a Europei. La Craiova, alb-albaștrii câștigaseră cu 2-0, goluri teribile, Balaci cu capul și o bombă a lui Irimescu, dar mulți spuneau că era insuficient. Aveam 10 ani și am luat de bună ceea ce ziceau oamenii mai mari: ne calcă-n picioare englejii, domne!"
Citeste mai mult

Invitatii lui Nanu