„SUNT O VICTIMĂ, VICTIMA PROPRIILOR GREȘELI”

„SUNT O VICTIMĂ, VICTIMA PROPRIILOR GREȘELI”

 

Dimineața a început cu breaking news. ”Fostul internațional Ioan Timofte a fost ridicat de DIICOT! El ar fi împrumutat bani de la cămătari, apoi s-a asociat cu ei”. Urma o poveste urâtă, cu oameni care și-au pierdut casele fiindcă n-au mai putut returna sumele luate de la cămătari. Liderii grupului, frații Tuță și Artur Marinescu.

Cu Timofte mă știu de peste un deceniu. Știrea mă întristase și mă revoltase în același timp. ”Tim, părtaș la asemenea escrocherii?”. Mă rog, multe surprize îți oferă viața. Când Pandurii Târgu-Jiu a jucat la Braga, celebra calificare a gorjenilor în grupele Europa League, am petrecut o zi cu Timofte la Porto. Ne-a invitat la masă chiar băiatul lui Pinto da Costa, președintele clubului. La Boavista a fost și mai și. Când au auzit că e în sediu, toți angajații au venit să-l salute și să-l îmbrățișeze. Pentru Boavista, Ioan Timofte a fost ”O Deus romeno”. Adică Dumnezeul român.

L-am sunat după prânz un pic îndoit. A răspuns din prima.

– Salut. Unde ești?

– Băi, Daniele, nu știi ce rău mi-a făcut știrea aia pe care au preluat-o toți fără să dea un semn. M-a sunat mama, la 10 dimineața, plângând.

– Ia-o ușor, ce s-a întâmplat de fapt? Ai fost la DIICOT?  Te-ai asociat cu cămătarii ?  

– Povestea e veche. În 2012 am împrumutat bani de la ei. Îi știu de prin 1989, de când jucam la Poli. Am avut nevoie de bani în acea perioadă și n-am găsit soluții. Pe urmă, nu i-am putut returna, am zis că mă voi regla în afaceri, nu s-a întâmplat, din păcate. Cu mine nici nu știu dacă au făcut cămătărie. Mi-au dat o sumă de bani, m-au păsuit 4 ani, asta a fost… Acum o lună am pierdut casa, o pusesem garanție. În perioada 2002 – 2004 am trecut prin momente dificile. Am divorțat, am ratat afaceri… O perioadă de rătăcire m-a făcut să bat cazinourile. În toată această perioadă am pierdut foarte mulți bani. Am pierdut și hotelul ”Boavista” pe care-l aveam în Timișoara… În cazinouri n-am mai călcat de 10 ani.

*Pe stadionul Boavista, unde Ioan Timofte a fost un adevărat idol

 

– Și acum ce faci?

– Cu casa? E, stai liniștit, nu dorm sub cerul liber. Sau în gară… Dar eu la DIICOT nici nu am călcat azi, eu sunt cel mult martor în acest dosar. Am fost de două ori acolo să dau declarații, dar anul trecut. E o nebunie să spui că eu m-am asociat mai târziu cu ei. Dacă sunt parte în povestea asta, eu sunt o victimă. De fapt, sunt victima propriilor greșeli.

Share:

Add your Comment

Despre mine

"Am devenit microbist cu acte într-o seară de noiembrie a anului 1979. Universitatea Craiova juca la Leeds, pe atunci mare forță a Angliei și a Europei. La Craiova, alb-albaștrii câștigaseră cu 2-0, goluri teribile, Balaci cu capul și o bombă a lui Irimescu, dar mulți spuneau că era insuficient. Aveam 10 ani și am luat de bună ceea ce ziceau oamenii mai mari: ne calcă-n picioare englejii, domne!"
Citeste mai mult

Invitatii lui Nanu